Heti foglalkozások 65.

Tematikus foglalkozás – Egészséges életmód

A tematikus foglalkozáson az “A” komponens tanulóival az egészséges életmódról, annak kialakításáról beszélgetünk.

Folytattuk a Táplálkozás témakörét „Trükkök a konyhából” elnevezéssel. A diákok elmondták, hogy milyen konyhai eljárásokat tanultak technika órákon, majd elkészítettünk egy gyors és egészséges salátát, amit el is fogyasztottunk.

Tematikus foglalkozás – Európai Unió

A projekt tematikus foglalkozásán a “B” komponens tanulóival az Európai Unió témakörét dolgozzuk fel. Mai témánk az EU előtt kihívások voltak: az integráció mélyítése, a saját hadsereg kérdése, közös határőrizet, euró, brexit, önállóság kérdése, bevándorlás.

Tantárgyi fejlesztés – Magyar nyelv  65. foglalkozás

A foglalkozás keretében a tanulók egy feladatsort töltöttek ki, amely az előző foglalkozáson szerzett ismereteik felelevenítésére szolgáltak. A feladatok között totó, igaz-hamis játékok, időrendi feladatok, rejtvények, puzzle, ki vagyok én típusfeladatok szerepeltek. Az óra végén közösen javítottuk ki a feladatokat, majd eredményhirdetésre is sor került. A három legjobban teljesítő tanulót tapssal jutalmaztuk.

Tantárgyi fejlesztés – Matematika 65. foglalkozás

Adott alakzatok kerületét, területét határoztuk meg méréssel, számolással, átdarabolással. A gyakorlati élettel kapcsolatos szöveges feladatokat értelmeztünk, fogalmaztunk meg a matematika nyelvén. A terület- és hosszúságmérés mértékegységeit gyakoroltuk.

Nyelvi foglalkozás – idegen nyelv – angol

Baráti levél írása

Ezen a foglalkozáson a baráti levéllel foglalkoztunk. Természetesen nagyon kezdő szinten lehetett ezt a témát megközelíteni, mert sem szókincsben, sem nyelvtani anyagban nem állnak a gyerekek olyan szinten még, hogy komolyabban foglalkozzunk a baráti levéllel. A tankönyvükben már találkoztak levelekkel. Ezeken keresztül próbáltam meg nekik elmagyarázni a levélírás formai követelményeit. Miután ez megtörtént közösen írtunk egy levelet egy távoli barátunknak. Alkalmaztuk az ismert levélkezdő és befejező mintákat. Tetszett nekik, hogy sikerült összehoznunk egy ilyet méghozzá angolul.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.