Heti foglalkozások 71.

Tematikus foglalkozás – Az önkéntesség

A tematikus foglalkozáson az “A” komponens tanulóival arra kerestük a választ, hogy mire jó az Önkéntesség? Az önkéntes munkára való ösztönzés elősegíti a kreativitás, a munkakedv növekedését, felfogható az önkéntes tevékenységben részt vevők  sokoldalúvá tételének egyik állomásaként, növelheti a munkamorált.

Tematikus foglalkozás – Európai Unió

A projekt tematikus foglalkozásán a “B” komponens tanulóival az Európai Unió témakörében az oktatási rendszerrel ismerkedtünk. Félév közeledtével kutakodtunk az interneten, hogy az egyes országokban hogyan értékelik a tanulókat, melyik a legjobb osztályzat, milyen szünetek vannak a tanévben és mennyi ideig tartanak ezek.

Tantárgyi fejlesztés – Magyar nyelv

Januárban az egyik legfontosabb emléknap: a magyar kultúra napja, nemzeti himnuszunk születésnapja. A közelgő eseményre készülve közösen elszavaltuk a Himnuszt, meghallgattuk megzenésített változatát. A foglalkozás további részében a tanári asztalra kihelyezett fotókból minden tanuló választhatott egyet-egyet, ami a tanulók gondolatai szerint valamilyen módon kapcsolódhat a Himnusz egy-egy versszakához.

 Tantárgyi fejlesztés – Matematika

Egyszerű és összetett matematikai problémát tartalmazó és a mindennapi élet köréből vett szöveges feladatokon keresztül mélyítettük a törtekkel való műveleteket. Szöveges feladatok megoldásának lépéseit is gyakoroltuk (adatok meghatározása; összefüggések felismerése; tervkészítés; matematikai modell felírása; becslés; terv végrehajtása; ellenőrzés; szöveges válasz). A feladatok megoldásakor a lényeges és lényegtelen információk szétválasztását is hangsúlyoztuk.

Nyelvi foglalkozás – idegen nyelv – angol

Angol nyelvi versenyek

Ezen a foglalkozáson az angol nyelvi versenyek világába vezettem be a tanulókat. negyedik osztályban még nem voltak jellemzőek a megmérettetések. Ebben a tanévben több versenyre is lehet majd jelentkezni. Ezeknek a mintafeladatait néztük meg, hogy mindenki eldönthesse melyik a szimpatikus neki, szeretne e részt venni valamelyiken. Voltak itt tesztversenyek, csapatversenyek,olvasással kapcsolatosak. Úgy érzem, hogy sikerült felkelteni az érdeklődésüket és többen ott lesznek a második félév összecsapásain.

 

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.