Heti foglalkozások 69.

Tematikus foglalkozás – Egészséges életmód

A tematikus foglalkozáson az “A” komponens tanulóival az egészséges életmódról, annak kialakításáról beszélgetünk.

A Táplálkozás témakörét folytattuk ma is, ezúttal a karácsonyi asztalra kerülő ételekről esett szó. A magyar étkezési szokásokat és hagyományokat beszéltük meg, illetve, hogy kinek mi kerül a családi asztalra az ünnepek alatt. Mindenki elmondta a kedvenc ételét és azt is, hogy milyen ajándékot szeretne kapni idén a fa alá.

Tematikus foglalkozás – Európai Unió

A projekt tematikus foglalkozásán a “B” komponens tanulóival az Európai Unió témakörét dolgozzuk fel. Ezen a mai foglakozáson az Európai Unió országainak karácsony-várásáról és megünnepléséről beszélgettünk. Megismertük az egyes országok szokásait, hogyan készülnek az ünnepre, ki és mikor hozza az ajándékokat, milyen ételek kerülnek az ünnepi asztalra. A karácsonyi vásárokról, a csodálatos díszekről is szó esett, hiszen idén Európa legszebb karácsonyi vására lett az “Advent Bazilika” Budapesten. A magyar szokásokat, különösen a mi városunkban még élő Kántálás és Betlehemezés szokását, a hagyományok őrzésének fontosságát beszéltük meg. Mindenki elmondta azt is, hogy mit szeretne kapni a Jézuskától.

Tantárgyi fejlesztés – Magyar nyelv  69. foglalkozás

A foglakozás témája: a helyesírási képesség fejlesztése. A tanulók tollbamondást írtak, melynek témája a karácsonyi ünnepekre való készülődés. A típushibák javítása után kötetlen beszélgetésre is sor került. Az adventi időszakhoz érve beszélgettünk a négy gyertya színeiről, azok jelentéséről, az adventi várakozás lényegéről.

Tantárgyi fejlesztés – Matematika 69. foglalkozás

A foglalkozáson matematikai játékokat játszottunk online. Olyan játékokra kereshettek rá, melyek az eddigi ismereteikkel megoldhatók, fejlesztve a figyelem, emlékezet, problémamegoldás, együttműködés képességét. Tudatosítottuk, hogy a neten hasznosan is el lehet tölteni az időt. A gyerekek sokféle játékot kipróbáltak, voltak, akik önállóan, mások párban játszottak szívesen.

Nyelvi foglalkozás – idegen nyelv – angol

Karácsonyi dalok és mondókák tanulása

Ezen a foglalkozáson karácsonyi dalokat és mondókákat tanultunk. Először aki akarta elmondhatott egy általa ismertet, majd az internet segítségével többet is megkerestünk és meghallgattunk. Amelyik a legtöbb tanulónak tetszett ( egy dal és egy mondóka ) annak leírtuk a szövegét, megbeszéltük az idegen szavak és kifejezések jelentését és megtanultuk. Aki szerette volna egyénileg is előadhatta a többieknek. A foglalkozás végére mindenki karácsonyi hangulatba került és elmondták, hogy már nagyon várják az ünnepeket.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.