Heti foglalkozások 68.

Tematikus foglalkozás – Egészséges életmód

A tematikus foglalkozáson az “A” komponens tanulóival az egészséges életmódról, annak kialakításáról beszélgetünk.

A Táplálkozás témakörét folytattuk ma is, ezúttal az egészséges táplálkozás és étrend alapelveire, ezen belül is az iskolai menzára helyeztük a hangsúlyt. Átnéztük és megbeszéltük a legújabb kormányrendeletet, amely előírja a só, cukor, szénhidrát stb. arányát az iskolai étkeztetésben, majd csoportokban heti iskolai étlapot állítottak össze a gyerekek (tízórai-ebéd-uzsonna), ügyelve a megbeszélt szempontokra.

Tematikus foglalkozás – Európai Unió

A projekt tematikus foglalkozásán a “B” komponens tanulóival az Európai Unió témakörét dolgozzuk fel. Ezen a mai foglakozáson Frankfurttal foglalkoztunk, ahol az Európai Központi Bank található. Először térképen kerestük meg a várost, majd interneten a bank épületét néztük meg, majd megbeszéltük, milyen feladatai vannak az intézménynek. A foglalkozást az Unióval kapcsolatos Activityt játékkal zártuk.

Tantárgyi fejlesztés – Magyar nyelv  68. foglalkozás

A levélírás sajnos nem jellemző a mai kor gyermekeire, ezért ezt választottam a foglalkozás témájául. A levélnek formai és tartalmi követelményei vannak. A megszólítás és az elköszönő formák mellett dátum és aláírás is kerül a levél szövegébe. A megfelelő megszólítás és az elköszönés kiválasztásánál figyelembe kell venni a címzett életkorát, a levélíró és a címzett kapcsolatát. A levél bekezdésekre tagolódik. Új téma kezdésekor új bekezdést nyitunk. A levélben gyakran teszünk fel kérdéseket is. Az elektronikus levelek formai követelményei ettől eltérnek, gyakran hiányzik a dátum, a megszólítás vagy akár az aláírás is.

Tantárgyi fejlesztés – Matematika 68. foglalkozás

A hosszúság, terület, űrtartalom, térfogat mértékegységeit átismételve mértékváltással kapcsolatos feladatokat oldottunk meg. A digitális kompetencia fejlesztésére a learningapps.org oldalon található tankockák közül szemezgettünk.

Nyelvi foglalkozás – idegen nyelv – angol

Karácsony Angliában és Magyarországon

Ezen a foglalkozáson a karácsonyi ünnepkörről esett szó. Megbeszéltük, hogy Angliában a Télapó karácsony első napjának reggelére hozza az ajándékokat. Szó esett arról is, hogy a kéményen keresztül érkezik és süteménnyel és tejjel várják. Említettem nekik néhány jellegzetes angol ételt és italt, amit ilyenkor ott fogyasztanak az emberek. A csodálatos díszekről, a karácsonyi énekesekről is szó esett. Végül a magyar szokásokat és hagyományokat beszéltük meg. Mindenki elmondta a kedvenc ételét és azt, hogy mit szeretne kapni idén a Jézuskától.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.