Heti foglalkozások 67.

Tematikus foglalkozás – Egészséges életmód

A tematikus foglalkozáson az “A” komponens tanulóival az egészséges életmódról, annak kialakításáról beszélgetünk.

A Táplálkozás témakörét folytattuk ma is, azon belül az egészséges táplálkozás és a nassolás volt „terítéken”, hiszen Szent Miklós püspök most is mindenkinek hoz nassolnivalót. A gyerekek elmesélték étkezési szokásaikat, majd azokat megbeszéltük, hogy mi a jó benne, és min kellene változtatni (pl. édességek, chipsek fogyasztása). Majd az interneten statisztikai adatokat kerestünk, pl. megvizsgáltuk, hogy a testsúly és gyógyszerfogyasztás miként függ össze az egészségi állapottal. Összehasonlítottuk az egyes országok átlagéletkorát, összevetve táplálkozási szokásaikkal, mozgáskultúrájukkal.

Tematikus foglalkozás – Európai Unió

A projekt tematikus foglalkozásán a “B” komponens tanulóival az Európai Unió témakörét dolgozzuk fel. Ezen a foglakozáson a schengeni egyezmény témáját jártuk körül.  Térképhasználat közben megbeszéltük az egyezmény lényegét, majd a „Füllentős” módszerrel a gyerekek próbára tették tudásukat. Minden kiscsoport megfogalmazott a témával kapcsolatban 2 igaz és egy hamis állítást, a többieknek pedig meg kellett állapítani, hogy melyik a hamis.

Tantárgyi fejlesztés – Magyar nyelv  67. foglalkozás

Szövegértési képesség fejlesztése volt a foglalkozás célja. A közelgő Mikulás nap alakalmából Szent Miklós püspök életéről szóló történet elolvasására került sor, majd mindenki egyéni feladatként egy szövegértési feladatsort töltött ki. Közösen javítottuk, majd mindenki mesélt gyerekkori élményeiről, Mikuláshoz írt levélírási emlékeiről.

Tantárgyi fejlesztés – Matematika 67. foglalkozás

Téglalap, négyzet kerület-, területszámítás, téglatest, kocka felszín-, térfogatszámítás alkalmazása gyakorlati jellegű feladatokban. A feladatok megoldása közben a sík- és térszemlélet, a vizuális képzelet, a számolási készség, a szaknyelv helyes használatát fejlesztettük. A geometriai jelölések pontos használatát tudatosítottuk.

Nyelvi foglalkozás – idegen nyelv – angol

Sportok

Ezen a foglalkozáson a sportágakat beszéltük meg. A téliekre helyeztük a hangsúlyt. Először mindenki felírt egy általa ismert sportot a táblára, majd csoportosítottuk ezeket aszerint, hogy bent vagy kint űzzük e őket. A gyerekek elmondták, hogy nekik melyik a kedvencük és miért. Akik tudtak felsoroltak híres sportolókat is az adott sportágból és kiderült, hogy többen példaképnek is tekintenek számos kiválóságot. A testnevelés órákról is szó esett, hiszen hetente öt ilyen tanórájuk van. Megbeszéltük, hogy melyiket próbálták már ki a tanóra keretei között, ki miben ügyes, milyen versenyeken vett már részt.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.